Polityka prywatności

Czym są pliki cookies?

W witrynach internetowych stosowane są zaawansowane i użyteczne techniki, dzięki którym obsługa stron jest łatwiejsza, a ich zawartość — interesująca dla użytkowników. Jedną z bardziej rozpowszechnionych technik są pliki cookie. Mogą one być stosowane przez właściciela witryny lub inne firmy — na przykład przez reklamodawców czy firmy analityczne gromadzące dane ze statystyk — które komunikują się za pośrednictwem odwiedzanej witryny. Pliki cookies potocznie w języku polskim zwane są ciasteczkami.

Do czego używamy plików cookies?

Pliki cookies używane są w celach sesyjnych: umożliwiają informowanie gdy użytkownik jest zalogowany, dzięki czemu witryna może pokazywać odpowiednie informacje i funkcje, jak również w celach dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych. Prócz tego pliki cookies używane są w celu tworzenia anonimowych statystyk, które pomagają zrozumieć w jaki sposób użytkownik korzysta ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości. Pliki „cookies” nie służą nam do identyfikacji personalnej użytkownika.

Usuwanie plików cookies

Standardowo oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarki internetowej) domyślnie dopuszcza umieszczanie plików cookies na urządzeniu końcowym (komputer, tablet). Ustawienia te mogą zostać zmienione w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenie użytkownika.

Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach danego oprogramowania. Ograniczenie stosowania plików cookies może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej (brak możliwości logowania oraz zapamiętywania ustawień użytkownika).

Więcej informacji dotyczących blokowania "ciasteczek" można znaleźć na tych stronach: Wikipedia oraz Google

 

Polityka Prywatności

 

Administratorem danych osobowych Użytkowników, w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tj. Dz.U. z 2002 roku, nr 101, poz. 926 z późn. zm.), jest firma DevDesign Robert Rutyna, os.Jagiellońskie 30/27, 63-000 Środa Wlkp, NIP 7861658791 (zwana dalej "Operatorem").

  • Zbiór danych Użytkowników został wpisany do rejestru zbiorów danych przetwarzanych przez Operatora i prowadzony jest przez Administratora Bezpieczeństwa Informacji, powołanego przez Operatora. Rejestr ten jest udostępniony do wglądu w siedzibie Operatora.
  • Celem Polityki Prywatności jest określenie działań podejmowanych przez Operatora, w zakresie danych osobowych gromadzonych za pośrednictwem strony internetowej www.firmy-uslugi24.pl oraz powiązanych z nimi usług i narzędzi, wykorzystywanych przez Użytkowników do wykonywania czynności, takich jak rejestracja w Serwisie, zamieszczanie lub przeglądanie Ogłoszeń  i wykonywanie szeregu innych, związanych z powyższym działań. Wszelkie przedmiotowe działania podlegają odpowiednim przepisom prawa, które obowiązują w zakresie ochrony danych. Niniejsza Polityka Prywatności podlega przepisom prawa polskiego, zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tj. Dz.U. z 2002 roku, nr 101, poz. 926 z późn. zm.)
  • Użytkownik, który korzysta z Serwisu lub korzysta z powiązanych z nimi usług i narzędzi, potwierdza zapoznanie się z postanowieniami niniejszej Polityki Prywatności i Regulaminu Serwisu oraz zrozumienie ich treści, a także wyraża zgodę na wykorzystywanie jego danych osobowych zgodnie z  Regulaminem Serwisu oraz niniejszą Polityką Prywatności. 

1. Szanujemy prawo do prywatności osób odwiedzających naszą stronę (zwanych dalej jako „Użytkownicy”).

Dbamy o bezpieczeństwo danych Użytkowników, w tym danych osobowych. Przetwarzamy je wyłącznie w oparciu o zgodę i zgodnie ze wskazanym celem. Każdemu Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do swoich danych, ich poprawienia lub usunięcia.
 
2. Chcemy być blisko potrzeb naszych Użytkowników dlatego analizujemy zanonimizowane informacje na temat Użytkowników naszej strony. W tym celu korzystamy z kodu Google Analytics. Jest to narzędzie do analityki internetowej, które pomaga nam udoskonalać funkcjonalność naszej strony. Usługa Google Analytics gromadzi anonimowe informacje, odnotowuje tendencje występujące w witrynie bez identyfikowania poszczególnych Użytkowników. Podobnie jak wiele innych usług, narzędzie Google Analytics korzysta z własnych plików cookies do analizowania działań Użytkowników. Pliki te służą do przechowywania informacji, np. czasu rozpoczęcia bieżących odwiedzin oraz tego, czy Użytkownik był już kiedyś w Serwisie, z jakiej witryny trafił na naszą stronę, jakiej rozdzielczości ekranu jest jego urządzenie, jakie przeglądał Usługi na naszej stronie etc.
 
3. Wykorzystujemy pliki cookies. Pliki cookies to niewielkie informacje tekstowe o sposobie korzystania z naszej strony, które przechowywane są po stronie Użytkownika.
Każdy Użytkownik może poprzez modyfikację ustawień swojej przeglądarki internetowej uniemożliwić zapisywanie plików cookies na swoim urządzeniu bądź zapisane pliki trwale usunąć. Użytkownik decyduje o przetwarzaniu plików cookies poprzez ustawienia swojej przeglądarki internetowej.
 
4. Informujemy, że ograniczenia stosowania technologii określonych w punktach 2 i 3 mogą negatywnie wpłynąć na prawidłowość i wygodę działania naszej strony dla Użytkowników.
 
5. Niniejszy dokument obowiązuje od dnia 01.05.2019 r. Zastrzegamy sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności.

Pytania dotyczące zakresu Polityki Prywatności należy kierować na adres biuro@devdesign.pl